Het pand van Heesterveld Creative Community bestaat uit zo’n 80 woningen, werkruimtes en bedrijfsruimtes. We verhuren deze ruimtes aan kunstenaars, cultureel ondernemers, creatieve studenten uit binnen- en buitenland. De bewoners en hun activiteiten bevinden zich binnen en aan de grens van een breed spectrum van beeldend/grafisch kunst, producenten van diverse muziek genres, schrijvers/dichters, zangers, rappers, culturele organisatie talenten en alles wat daarbij komt kijken. 

Wonen bij Heesterveld? Alle werving en selectie voor woningen in Heesterveld gaan via woningnet en studentenweb in opdracht van Ymere. De woningen zijn bestemd voor studenten (met voorkeur een studie richting in de creatieve sector) of creatieve jongeren onder de 28 jaar. 

Heesterveld Creative Community ondersteunt projecten binnen alle kunst- en cultuurdisciplines. De artistieke doelen van deze projecten richten zich op de leefomgeving in de wijk en de stad. Ook bewoners van andere blokken in Heesterveld kunnen een aanvraag doen voor een project in de buurt. 

Wat moet je doen om financiële steun te krijgen? Stuur je plan op naar info@heesterveldcc.nl

Bekijk hier de selectiecriteria:

Voor bijdrages onder de € 500,- kan je gebruik maken van dit formulier:

H75 is een zaaltje in het HCC pand dat beschikbaar wordt gesteld voor verschillende doeleinden. De grote ruimte en keuken wordt verhuurd om creativiteit en cultureel ondernemerschap te stimuleren en faciliteren voor de broedplaats Heesterveld en het omliggende gebied. Je kunt de ruimte alleen huren:

  • Als je in Heesterveld woont of werkt.
  • Als je de ruimte zal gebruiken voor creatieve en/ of culturele activiteiten met een meerwaarde voor de gemeenschap en/ of de buurt.
    Nadrukkelijk uitgesloten zijn  privéaangelegenheden zoals besloten feestjes.

Om H75 te reserveren neem contact op met info@heesterveldcc.nl. Vermeld hierbij de datum en het tijdstip waarop je de ruimte zou willen gebruiken. Omschrijf ook in het kort wat je gaat doen en met wie. De prijs wordt vastgesteld in overleg.

Heesterveld is de plek voor ondernemende kunstenaars en creatieve winkeliers. Ook een onderneming starten? Deze ruimtes zijn eigendom van Ymere en Stichting HCC bemiddeld. Zo worden er momenteel ruimtes gebruikt door CBK, Oma Ietje, Iri Dreads, B&B ZOH en Werkplaats (H)Artig. Heesterveld is goed bereikbaar met OV: direct naast metro station Bullewijk, je hebt de mogelijkheid om samen te werken met andere creatieven en ondernemers in Heesterveld en er vinden veel inspirerende buurtactiviteiten plaats.

De ruimtes zijn circa 50 tot 80 m2 groot en hebben huurprijzen vanaf ca. €200,- (excl. servicekosten, energielasten en btw). Om in Heesterveld te gaan ondernemen gelden een paar spelregels:

  • Je sluit een huurcontract af voor minimaal 1 jaar
  • Je bent minimaal 4 dagen per week geopend of aanwezig in de ruimte

Wil je meer weten, neem dan contact op met Stichting HCC:
info@Heesterveldcc.nl