PROJECTEN

Heesterveld Creative Community faciliteert samenwerkingen en cultureel ondernemerschap van bewoners. Vind hier de projecten die hieruit zijn voortgekomen en houd onze Facebook in de gaten voor actuele updates over deze projecten. Klik hier om direct naar onze Facebook pagina te gaan.

IMG_6765b4-001

Museumnacht Heesterveld

Tijdens de N8 presenteerde Heesterveld een rijk en gevarieerd programma aan activiteiten. Street Art van Brazilliaanse kunstenaars, een film/ foto expo in H75, ambachtelijke textiel kunst, een spoken word artiest in een volkswagen busje en kick-ass optredens in Oma Ietje. Heesterveld heeft zichzelf als meest bloeiende broedplaats van Amsterdam op de kaart gezet.

Melody Menu

‘Melody Menu’ is een sociaal evenement dat gezellig, warm, toegankelijk, sexy en experimenteel georiënteerd is. Het evenement vindt meerdere keren per jaar plaats en kent zowel intieme binnen edities als uitnodigende buiten edities. Bij voorkeur op de laatste zondag van de maand zodat je de perfecte afsluiter van je week hebt, maar ook de juiste spirit meekrijgt om maandag weer fris te beginnen. ‘Melody Menu’ staat voor eten, muziek en vriendschappen.

CBK 

Het CBK Zuidoost is met een Werkplaats aanwezig op Broedplaats Heesterveld op H 35 A. Daar vinden alle ‘maak’ educatie projecten plaats die vanuit CBK Zuidoost al dan niet met anderen worden gerealiseerd. Eén van de talentontwikkelingstrajecten die half februari start is een project samen met Stichting NEVERNEVERLAND.

NEVERNEVERLAND nodigt elke 5 weken een jonge nationale of internationale kunstenaar uit om in Amsterdam Zuidoost te werken en onderzoek te doen in dit deel van de stad. Aansluitend hierop vindt er wekelijks een workshop plaats voor jongeren, die gegeven wordt door een kunstenaar of door de kunstenaar die op dat moment te gast is bij De Nachtegaal. De workshops vinden plaats elke Woensdag en Vrijdag tussen 16:00 en 18:00 bij De Nachtegaal, Heesterveld 35A, Amsterdam Zuidoost. Laat je inspireren door een unieke kijk in het werkproces van een kunstenaar en meld je aan voor een van de workshops: info.neverneverland@gmail.com

Social Textile Studio

Een pop-up textiel studio waar kunst, textiel bewerking en verloren ambachten elkaar ontmoeten. Hier vind je kamers met spinnewielen, weefgetouwen, maar ook een keuken waar de meest bijzondere food-art creaties naar buiten komen.