Ellroy Uyleman (Jarreau Vandal)

DJ | producer

Ellroy Uyleman, oftewel Jarreau Vandal is een internationale DJ afkomstig uit Amsterdam. Hij groeide op in een muzikaal gezin omringd door cassettebandjes vol met jazz, soul & funk. Als kind van de jaren 90 kon hij zich volledig onderdompelen in hiphop, rock en r & b. Artiesten als Jamiroquai, A Tribe Called Quest, Red Hot Chili Peppers en vele anderen inspireerden hem om een ​​carrière in muziek na te streven.

Zijn grootvader (ook een producent) introduceerde hem op 16-jarige leeftijd in het muziekproductieprogramma Logic. Sindsdien is hij verslaafd en is sindsdien niet meer gestopt met produceren.

Met slechts een handvol releases op zijn naam, heeft Jarreau Vandal al laten zien dat hij een dynamisch geluid heeft dat niet in een specifieke scène of genre kan worden ingepakt; hij bevindt zich echt in de voorhoede van een beweging naar een nieuwe geluidsruimte. Zijn remixen zijn fris en bieden luisteraars een echt nieuwe kijk op de originelen.

Als lid van het in Los Angeles gevestigde collectief Soulection bracht Jarreau Vandal in 2014 een baanbrekend white label EP uit. Terwijl hij de kloof tussen dansmuziek, hiphop, R & B en jazz blijft overbruggen, wikkelt hij zijn aanstaande EP in met de titel Suburb Superhero, die eind 2015 uitkomt.