Robbert Doelwijt

Filmmaker

Robbert is geboren en getogen in de Bijlmer en dat is ook waar hij begon met zijn passie: film maken. Hij begon rond zijn 14e met het volgen van workshops film maken bij Imagine IC, waarna hij bij een masterclass van de AT5 terecht kwam. Op zijn 18e ging hij officieel aan de slag als freelancer. Sindsdien regisseert, filmt en monteert hij sfeerimpressies, korte documentaires, videoclips, online items en video’s voor kledingmerken, waaronder Daily Paper.

De slogan van zijn bedrijf Atelier Munkicloud is: “we capture and create lifestyle”. Het is een creatieve studio waar gewerkt word aan films die het leven vastleggen, naast de ontwikkeling van nieuwe lifestyle producten en ervaringen.

Een van de concepten van Atelier Munkicloud is de korte filmavond Bliss Film Night. Hij struint het internet af op zoek naar verborgen parels die een groter scherm verdienen dan een telefoon, tablet of laptop. Die bundelt hij dan in selecties die op zichzelf ook een geheel vormen. De avonden zijn gezellige en knusse bijeenkomsten waar de selecties groots vertoond worden. Dit begon in het Bijlmer Parktheater en onze vaste locatie is nu Cinetol Amsterdam. Ook zijn er samenwerkingen geweest met IDFA, Tolhuistuin, Foam en de Open Art Route Zuidoost.