Thijs van Geloven

Beeldend Kunstenaar

Thijs van Geloven is kunstenaar. Hij is in 2016 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Fine Arts waar hij zich voornamelijk heeft gericht op het experiment met het canvas, het houten frame en daarbij verf als medium.

In zijn installaties verbindt hij met verschillende moderne digitale technieken zijn werken met elkaar waarbij de manipulatie van beeld of geluid vanuit onze dagelijkse omgeving de belangrijkste rol speelt.

Tegenwoordig ligt zijn focus vrijwel volledig op het universele fenomeen geluid en past hij op dezelfde schilderachtige wijze lagen toe tot een ‘beeldende’ compositie.

Daarbij zoekt hij de grenzen op met verbindingen van abstracties tot eindeloze variaties die de waarneming van onze zintuigen uitdagen het gevoel te beïnvloeden.