Meggie van Zwieten

Beeldend Kunstenaar

Meggie van Zwieten is een Nederlandse digitaal kunstenaar. Haar werk draait om het ontsnappen in denkbeeldige digitale omgevingen. Het sterke gevoel van vervreemding drijft haar om verlichting te zoeken in de digitale omgeving. Meggie richt zich op 3D-kunst, Augmented Reality en digitaal modeontwerp. Door multidisciplinair te werken probeert ze een gastvrije virtuele omgeving op te bouwen, om individuen dichter bij deze wereld te brengen zodat positief potentieel binnen deze wereld gezien kan worden. En daarbij focust zij op het inzetten van digitale middelen om bewustwording rondom duurzaamheid en gelijkheid te creëren. Als kunstenaar wil ze een toegankelijke omgeving creëren waarin men verademing, schoonheid en ontsnapping kan vinden. Met haar creaties streeft ze naar verwondering die zorgt voor nieuwsgierigheid, wat leidt tot een drang om de digitale omgeving verder te verkennen.