Dashaeno Berghout

Muzikant

Dashaeno (24) is opgegroeid in Amsterdam Zuidoost en kreeg vanuit huis vooral Nederlandse R&B mee. Op 17-jarige leeftijd begon hij met het schrijven van songteksten en het opnemen van zijn vocalen, wat het begin was van Black Acid. Met Black Acid kreeg Dashaeno al snel bekendheid en werd er een sterke gemeenschap rondom de groep gebouwd. In 2017 brachten ze hun eerste project uit genaamd ‘Beter Nu Dan Nooit’. Black Acid deed mee aan de Popronde 2017, Song van het Jaar, 3voor12 en WOO HAH.

In 2018 begon Dashaeno aan de Herman Brood Academie en ontwikkelde daar zijn eigen geluid, los van de groep. “Je leert niet veel over hoe je zelf muziek moet maken als je dat alleen maar in een groep doet”, aldus zijn gedachtegang. Dashaeno werd volwassener en begon muziek te zien als een manier van zelfexpressie. Dit leidde uiteindelijk tot zijn eigen unieke geluid.

Eind 2018 bracht Dashaeno zijn solo-EP ‘Over de Grens’ uit. Hij was de ‘Artiest van de Week’ bij FunX en heeft in meerdere populaire playlists gestaan. Muziek maken is Dashaeno’s passie. Hij heeft het gevoel dat hij met muziek echt kan zeggen wat hij denkt.

“Ik hoop dat mensen die naar mijn muziek luisteren het gevoel hebben dat ze begrepen worden. Je bent niet wie mensen denken dat je bent; je bent wat je zelf voelt en bepaalt. Leer jezelf accepteren. Als ik het kan, kun jij het ook”, aldus Dashaeno.