Heesterveld Creative Community

Creativiteit en cultureel ondernemerschap in Heesterveld en omstreken. 

HCC is de stichting die creativiteit en cultureel ondernemerschap stimuleert en faciliteert voor de broedplaats Heesterveld en het omliggende gebied.

Stichting Heesterveld Creative Community is opgericht om creativiteit, samenwerking en cultureel ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren in de Heesterveld buurt. Bestaande uit een groep creatieve bewoners vanuit allerlei disciplines richt de broedplaats zich op het leveren van een bijdrage aan de leefomgeving in de buurt en de stad, vanuit ieders eigen artistieke kracht. Het doel is om te inspireren en een klimaat van groei en schepping voort te brengen, om zo Heesterveld tot hét culturele epicentrum van de Bijlmermeer te maken. Dit wordt gedaan door alle leden van de community, aangestuurd en uitgevoerd in werkgroepen en vanuit een bestuur met bewoners en professionals uit het culturele veld. Wat de stichting binnen deze missie aanbiedt is woon- en werkruimte, financiële ondersteuning en gezamenlijke ruimte H75.

Sinds 2012

De Heesterveld Creative Community is opgericht in 2012, als collectief van studenten, culturele ondernemers en vakvrouwen en -mannen. Samen wordt er gezorgd voor een goede samenstelling aan bewoners die een gezicht geeft aan het gebouw, er zorg voor draagt en een levendige programmering creëert. De HCC vestigt zich in een van de laatste complexen die zijn opgeleverd als de oorspronkelijke Bijlmer.

Wij onderschrijven de Governance Code Cultuur, de Code Culturele Diversiteit en de Fair Practice Code.

HCC TEAM

HCC BESTUUR

  • Stephany Biezen
  • Voorzitter
  • Ron van Rossum
  • Penningmeester
  • Priscilla Macintosh
  • Secretaris

"HÉT CULTURELE EPICENTRUM VAN DE BIJLMERMEER"