Rosario Mussendijk (sor)

Muzikant

sor (Amsterdam, 22-09-1996) is een van de grootste muzikale beloftes van Nederland. sor kan naast rappen en zingen ook componeren, produceren, dirigeren en acteren. Ook is sor onderdeel van het creatieve hiphop- collectief Black Acid.

OVER DE ARTIEST

sor is een getekende artiest bij het muzieklabel Noah’s Ark (Universal) en bij publishing BMG. sor is niet alleen verantwoordelijk voor vocalen, maar ook voor een groot gedeelte van zijn producties.

In februari 2018 kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem dwong om nog creatiever te moeten werken. Momenteel kijkt sor positief vooruit en maakt hij muziek door het gebruik van zijn piano, synthesizers en zijn gehoorapparaat Phonak. Inmiddels verschijnt hij op verschillende werken als producer of featuring artist en heeft hij drie projecten uitgebracht in samenwerking met Noah’s Ark.

Na twee succesvolle EP’s (‘Phonak’ en ‘Professor’) heeft sor onlangs zijn project Bae Doven in 3 delen uitgebracht. Op zijn album heeft hij de werelden van klassieke muziek en hiphop dichterbij elkaar laten brengen en laten clashen. Over zijn project Bae Doven heeft hij ook een short music film gemaakt dat in het najaar van 2022 uitkomt en heeft hij het concertgebouw uitverkocht met zijn eigen sorkest bestaand uit 58 orkestleden. Begin 2022 won hij het tv- programma ‘Maestro’ (gemiddeld 2,2 miljoen kijkers) en dat zette hem landelijk op de kaart. Na het releasen van zijn projecten heeft sor veel media aandacht gekregen van o.a. Vice NL, Vice UK, Volkskrant, Trouw, Parool , BBC Worldwide Service Podcast, Tv programma Maestro, OP1, Sophia & Khalid, Linda meiden en Amerikaans blad Preme Magazine.